Crna hronika
111

Za ubistvo vozača tramvaja Sulejmanu Šehiću 15 godina zatvora

Piše: Am. Dž.
Foto: FENA
Foto: FENA
Sulejman Šehić, osumnjičen da je 2. juna ove godine u mjestu Zovik u Hadžićima nožem ubio vozača tramvaja Armena Dulića, osuđen je danas na 15 godina zatvora u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Šehić je zaplakao nakon što je sudija Jasenko Ružić izrekao presudu.

Šehićev advokat Senad Dupovac u razgovoru za Klix.ba je rekao da će uložiti žalbu na ovu presudu.

"Kazna je prestroga. Sud uopće nije uzeo u obzir da je optuženi izašao iz autobusa, udaljio se 15 metara, da tek naknadno izlazi oštećeni, trči za njim, sustiže ga i, kako Sud u presudi kaže, odguruje ga nogom i rukom. Kakvo je to odgurivanje nogom? Sud nije uzeo u obzir ni disproporciju u konstrukciji, da je oštećeni bio visok 192 centimetra, a Šehić slabašan. Također, oštećeni je bio 23 godine mlađi", rekao je Dupovac za Klix.ba.

Istakao je da Šehić nije imao šanse da se odbrani.

"Te okolnosti Sud nije cijenio, dok je prevelika važnost data okolnosti ranijeg osuđivanja i javnog mjesta gdje se sve desilo", zaključio je Dupovac.

Podsjećamo, ubistvu je prethodila prepirka između Šehića i vozača koji nije htio zaustaviti autobus u Zoviku na mjestu gdje nije obilježeno autobusko stajalište. U prepirku se, s namjerom da zaštiti kolegu, umiješao vozač tramvaja Dulić, koji se vraćao kući s posla.

Šehić je neposredno nakon ubistva pobjegao u obližnju šumu. Međutim, policija ga je pronašla na lokalitetu Gradac, u općini Hadžići, gdje je uhapšen i priveden u prostorije Policijske uprave Ilidža.