Crna hronika
0

Uhvaćena kriminalna grupa koja je "harala" po Mostaru

FENA
Mostar (Foto: Klix.ba)
Mostar (Foto: Klix.ba)
Djelatnici Policijske uprave Mostar uhapsili su četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su otuđile pet vozila te počinile osam razbojstava na području Mostara, kao i dva razbojstva na području Prozor/Rame, kazano je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Mostar.

Naoružani i maskirani upadali su u sportske kladionice, prodavnice Konzuma i benzinske pumpe i otuđivali novac.

Uhapšeni su A.T. (1990) iz Bugojna, N.C. (1990) iz Bugojna, K.S. (1991) iz Tomislavgrada te Z.P. (1994) iz Tomislavgrada.

Načelnik PU Mostar Draženko Miletić pojasnio je kako je ova kriminalna grupa uhapšena prilikom preuzimanja novca od osobe koju su ucijenili. Naime, osoba je policiji prijavila krađu automobila i upoznala policiju o tome kako mu je rečeno da 2.000 maraka donese kod Staklene banke te da će dobiti informacije o ukradenom automobilu.

Spomenuta četvorka živjela je u iznajmljenom stanu u Mostaru, a kada je izvršen pretres tog stana pronađeni su ključevi automobila, noževi, pištolji i odjeća kojom su se maskirali.

Načelnica Odjela kriminalističke policije PU Mostar Borika Primorac izjavila je kako im je ta kriminalna grupa bila nepoznata, da nisu znali da borave na području Mostara.

Govoreći o sigurnosnoj situaciji u Mostaru, načelnik Miletić ocijenio ju je dobrom te je istaknuo kako je Mostar jedan od najsigurnijih gradova u BiH.