Intervenisala policija
330

Jedna osoba povrijeđena u masovnoj tučnjavi u Blagaju, prekinut koncert Tanje Savić

G. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jedna osoba je povrijeđena kod Mostara u masovnoj tučnjavi koja se dogodila u noćnom klubu u Blagaju, te je koncert srbijanske pjevačice Tanje Savić je prekinut, a zbog incidenta su intervenirali i službenici Policijske uprave Mostar.

Kako navode iz MUP-a HNK u noći sa srijede na četvrtak u 01:,45 sati, telefonski je u Dežurnu službu PS Mostar Jug i DS PS Mostar Centar prijavilo više građana da je u toku masovna tučnjava ispred jednog kluba u Blagaju.

"Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Mostar Jug, te ispomoć od strane pripadnika JOP-a koji su JRM stavili pod kontrolu. Za sada je utvrđeno da su u tuči učestvovali A.C. (27), te izvjesni B.T. i R.C. koji su napustili lice mjesta. Obavljen je razgovor sa svjedocima, te s A.C. koji je odbio ljekarsku pomoć",naveli su iz MUP-a HNK.

Ističu da slijedi dalji rad po prijavi te da se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile sve okolnosti koje su prethodile masovnoj tučnjavi u Blagaju.

Tučnjava se dogodila u noćnom klubu Aqua Park Havana u Blagaju gdje se održavao koncert srbijanske pjevačice Tanje Savić koji je nakon tučnjave prekinut.