Crna hronika
0

Uhapšene dvije osobe umiješane u otmicu Stanislava Koljančića

FENA
Foto: Ahiv
Foto: Ahiv
Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS) Darko Ilić potvrdio je večeras da su uhapšeni Izet Šahinović i Saud Filipović, koji se terete da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi koja je u utorak otela banjalučkog biznismena Stanislava Koljančića.

Ilić je u izjavi novinarima rekao da se intenzivno traga za Žarkom Milanovićem iz Banje Luke i Borišom Delevićem iz Novog Sada, koji su također osumnjičeni da pripadaju ovoj kriminalnoj grupi.

On nije mogao da potvrdi da li je Delević vođa organizovane kriminalne grupe koja je otela Koljančića.

Ilić je podsjetio da je prije dva dana u Banjoj Luci uhašen Dalibor Džombić, koji je danas predat u nadležnost sudije Posebnog odjela za organizovani kriminal i za kojeg je predložen pritvor.

"Dosadašnjom istragom, koju vodi Specijalnog tužilaštvo i CJB Banja Luka, došlo se do dokaza koji upućuju da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, koja je duži vremenski period planirala izvršenje ovog krivičnog djela. Motiv tog krivičnog djela je sticanje protivpravne imovinske koristi u višemilionskom iznosu na štetu Stanislava Koljančića", rekao je Ilić.

Saud Filipović je notar u Prijedoru i bivši je ministar pravde RS-a

Koljančić, bivši vlasnik jednog banjalučkog ugostiteljskog objekta, otet je 5. oktobra u večernjim satima.

U toku provođenja istražnih radnji na otkrivanju i dokazivanju ovog krivičnog djela, pripadnici Specijalnog tužilaštva i Centra javne bezbjednosti Banja Luka, 6. oktobra su pronašli Koljančića, kojem je ukazana neophodna medicinska pomoć.

Sutradan je uhapšen Dalimor Džombić. osumnjičen za učestvovanje u izvršenju otmice Stanislava Koljančić, a za ostalim članovima organizirane grupe, koju čini najmanje pet osoba, nastavljena je potraga.