Jablanica
29

Uhapšena dva Hercegovca jer su glumili policajce pa opljačkali Ukrajinca

G. Š.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: G. Š./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: G. Š./Klix.ba)
Pripadnici odjela kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, uhapsili su dvojicu Hercegovaca koji su glumeći policajce počinili krivično djelo razbojništva nad ukrajinskim državljaninom.

Kako navode iz MUP-a HNK uhapšeni su A.K. (39) iz Jablanice i M.K. (21) iz Mostara.

"Osumnjičeni se terete da su 17.09.2023. godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralni put M-17, opština Jablanica. Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu ukrali određen iznos novca, mobitel marke 'Xiaomi Redmi 13C', te još predmeta iz vozila", navode iz MUP-a HNK.

Policija je, kako ističu, također pretresom porodične kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronašla određenu količinu praškaste materija koja asocira na opojnu drogu spid, pribor za preradu droge, bankovna kartica Unicredit banke te predmete koji potiču iz izvršenog krivičnog djela.

"Protiv osumnjičenih bit će podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu", naveli su iz MUP-a HNK.

Odjel kriminalističke policije, također je proveo kriminalističku obradu nad 33-godišnjim D.M. iz Sarajeva, koji se tereti da je 22.10.2023. godine u mjestu Bradina opština Konjic, iz vatrenog oružja "pištolj" pucao na putničko vozilo 'Renault Master', čime je izvršio krivično djelo "Izazivanje opšte opasnosti".

Protiv osumnjičenog će također biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Mostar zbog izvršenja Krivičnog djela "Izazivanje opšte opasnosti".