Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogao se desit Bosnobil
Ova firma koristi ovaj radioaktivni aktivni materijal za ispitivanje zavarenih spojeva i inace u kontroli proizvodnje. Vecina koje se bave obradom metala koriste slične nedestruktivne metode. Posto vidim da dole ima u komenatiram neukih idota. http://hr.wikipedia.org/wiki/Radiografska_kontrola
Uh, sva sreća pa imamo Državnu regulatornu agenciju za radijacijsku i nuklearnu sigurnost...
A šta će nama to u državi? Ko je odgovoran za ovo? BiH pa Iridij... Ne zna, da neko objasni ili da kidamo glave majmunima!
ma neeee....ha joj. radioaktivnost nije nimalo porasla i ovaj materijal je samo 'nako nazvan radioaktivinim a on to uopšte nije. Radioaktivni iridij se čak koristi u proizvodnji dječijih igračaka....doduše u kini al....;)
šverc-komerc... radi šta ova američka ambasada kod nas, vide li oni ovo... dodik opet pizdarije pravi... garant ovo namjerava prodati ISIL-u za izradu prljave bombe... amerikanci OPREZ!!!
cekaj drzavni inspektore do veceras kad ces obasjati svoj stan plavicastom svjetloscu :D