RS
0

U Bijeljini uhapšen otmičar iz Novog Sada

SRNA
U saradnji saradnji ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske u Bijeljini je uhapšen Goran Zekanović (31) iz Pećinaca, osumnjičen za učešće u otmici Novosađanina Mladena G. (55), potvrdio je Saša Barjaktarović iz novosadske Policijske uprave (PU).

Barjaktarović je u izjavio za današnji broj novosadskog "Dnevnika", precizirao da je Zekanović uhapšen juče u Bijeljini oko 16 časova, te da će vjerovatno biti smješten u ekstradicioni protvor i uskoro izručen Srbiji, pošto je za njim raspisana međunarodna potjernica.

U novosadskom Okružnom sudu juče je saslušan i Stevan S. (25) iz Iriga, drugi osumnjičeni za učešće u otmici Mladena G, kome je potom određen pritvor do 30 dana.

Stevan S. je uhapšen u Novom Sadu u utorak, 21. aprila na brodu- restoranu na Keju žrtava racije, pored Dunava.

Prema nezvaničnim saznanjima, novosadska policija nije još okončala istragu povodom ovog slučaja otmice, pa je moguće da se pomenutoj dvojici "pridruže" još neki učesnici u izvršenju ovog teškog krivičnog djela.

Stevan S. i Goran Zekanović su 12. februara, sat poslije ponoći, sačekali i pretukli Mladena G. u Ulici Nikole Tesle kod novosadskog Futoškog parka, dok se vraćao kući.

Potom su ga u gepeku "golfa" bez reagistarskih tablica odvezli na Frušku goru, gdje su ga vezali za drvo, mučili i prisilili, da im kaže gdje drži novac u svom stanu. Poslije toga, Goran je po uputstvima otetog Mladena u njegovom stanu pronašao i ukrao 5.000 eura i 23.000 dinara (oko 250 eura).

Mladena G, koji se inače profesionalno bavi klađenjem, otmičari Goran Zekanović i Stevan S. pustili su odmah pošto su ukrali novaci iz njegovog stana.

Zanimljivo je da Goran, koji je preturao po Mladenovom stanu, nije uspio da pronađe znatno veću sumu novca, koja je bila veoma blizu i u istoj sobi gdje je pronašao ukradeni novac.