Crna hronika
0

Tuzla: Lakše ozlijeđen policajac

FENA
Sinoć oko 22 sata u Ulici Ismeta Mujezinovića u Tuzli policija je zaustavila putničko vozilo "mercedes" (E-220), kojim je upravljao S. Ð. (1953) iz Živinica. On je, nakon što je izašao iz vozila, napao policajce i jednog lakše ozlijedio, pa je lišen slobode i priveden u tuzlansku Policijsku stanicu Centar.

Inače, prije zaustavljanja u Ulici Ismeta Mujezinovića S. Đ. je u više navrata odbio da se zaustavi na policiska upozorenja, stoji u priopćenju iz MUP-a Tuzlanskoga kantona.

Jučer oko 9.30 sati u naselju Stupine u Tuzli dije nepoznate osobe prišle su D. S. (1971) iz Tuzle, zatražile od njega cigaretu, a zatim ga fizički napale i teško ozlijedile. D. S. je smješten na UKC Tuzla, a policija istražuje motive ovog napada.

A. M. (1951) iz Bosigovaca u općini Živinice objesio se jučer oko 16 sati u štali pokraj svoje obiteljske kuće. Očevid na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske uprave Živinice.

Jučer oko 11 sati pronađeno je beživotno tijelo I. T. (1958) u njegovoj obiteljskoj kući u Mičićima u općini Srebrenik. Uzrok smrti još nije poznat, a tijelo je prevezeno na UKC Tuzla radi obdukcije, stoji u priopćenju iz tuzlanskoga MUP-a.