Crna hronika
11

Tužilaštvo KS uložit će žalbu zbog puštanja Sefićevih pomagača na slobodu

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložit će žalbu na rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu zbog puštanju na slobodu četiri osobe osumnjičene za pomaganje Sanjinu Sefića u bijegu, potvrđeno je za Klix.ba.

"Kantonalni sud u Sarajevu je utvrdio da nije bilo osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo te će na ovakvo rješenje Suda Tužilaštvo KS uložiti žalbu", kazala je za naš portal glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu jutros je odbio prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora pomagačima Sanjina Sefića koji je osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su 10. oktobra u Sarajevu smrtno stradale dvije studentice, jer kako su kazali, prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora nije sačinjen u skladu sa zakonskim osnovom iz Člana 146., a na osnovu kojeg je pritvor predložen.

Odbijen je prijedlog za određivanje pritvora za Suadu Nišiću, Dini Aliću, Sari Sefić i Amaru Salihoviću, koji su osumnjičene da su Sanjinu Sefiću pomogli pri bjekstvu nakon saobraćajne nesreće iz Sarajeva preko Rudog u Srbiju.