Policija traga za počiniocem
80

Stanovnici tuzlanskog naselja Solina u strahu zbog učestalih pucnjava

Piše: D. Brkić
Nepoznata muška osoba je u utorak navečer pucala iz pištolja u tuzlanskom naselju Solina. Stanovnici ove mjesne zajednice tvrde kako su u strahu zbog učestalih pucnjava u svom komšiluku, a apeluju na policijske strukture da što prije identifikuju i uhapse počinioca.

Navodno, i tokom prošlog vikenda je došlo do pucnjave u ovom tuzlanskom naselju, ali počinilac nije identifikovan i priveden u službene prostorije.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo kako je muška osoba, u dobi od trideset godina, čiji je srodnik u pritvoru KPZ-a Tuzla, vinovnik vatrenih incidenata u Tuzli. Navodno, ista osoba je prije nekoliko dana pucala iz pištolja ispred jednog ugostiteljskog objekta, ali taj slučaj nije prijavljen MUP-u TK.

Kada je riječ o posljednjem incidentu, saznajemo kako je nepoznati muškarac oko 22 sata ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, a potom se automobilom odvezao s mjesta događaja. U MUP-u TK navode kako je o događaju upoznat dežurni kantonalni tužilac, a da policijski službenici poduzimaju sve mjere kako bi dokumentovali krivično djelo izazivanja opće opasnosti i uhapsili počinioca.