Prijedor
0

Stanari pronašli tijelo bjegunca od policije

SRNA
Ivica Nikolić iz Travnika stradao je noćas u razmjeni vatre sa policijom u naselju Pećani u Prijedoru.

Njegovo tijelo pronašli su stanari jutros oko 6.30 sati u prizemlju zgrade "G 3", potvrdila je Srni službenik za odnose sa javnošću banjalučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Zoran Stanišljević koji je jutros prisustvovao uviđaju potvrdio je da je noćas oko 23.30 sati patrola policije legitimisala lice koje su sumnjivo ponašalo.

"Na osnovu lične karte utvrdili su identitet lica i prilikom pretresa njegovih stvari došlo je do upotrebe oružja od strane legitimisanog lica. Patrola je vješto izbjegla da ne dođe do njihovog povrjeđivanja i u cilju zaštite vlastitih života upotrijebila je vatreno oružje", rekao je Stanišljević.

On je naveo da je Travničanin, čiji identitet još nije mogao potvrditi, počeo bježati i da je u bjekstvu upotrebljavao vatreno oružje, nakon čega se sakrio.

Načelnik CJB Banjaluka je potvrdio da je ovaj bjegunac jutros rano pronađen u zgradi mrtav.

"Uviđaj je rađen pod nadzorom dežurnog tužioca, a biće urađena i obdukcija", kazao je Stanišljević i dodao da se preduzimaju i druge mjere u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja.
U Tužilaštvu su rekli da je uviđajem utvrđeno da je Nikolić pogođen u noge, te da je kod njega pronađen pištolj marke "CZ 99" sa zaglavljenom čahurom.

"Nikolić je ovaj pištolj otuđio prilikom provale stana policajca Predraga Macure iz Prijedora", rekla je Miletićeva.

Ona je dodala da je tužilac naložio vještačenje parafinske rukavice i pronađene čahure.

Nikolićevo tijelo prebačeno je u Opštu bolnicu u Prijedoru.