Roditelji žrtava ogorčeni
0

Spomenik na Tuzlanskoj kapiji oskrnavili vandali

FENA
Foto: tuzlarije.net
Foto: tuzlarije.net
Predstavnici roditelja ubijene i ranjene tuzlanske mladosti na tuzlanskoj Kapiji ogorčeni su na sve učestalije skrnavljenje mjesta na kojem je 1995. godine ubijeno više od 70 mladih Tuzlaka, ali i vandalizam na lokalitetu Memorijalnog kompleksa na Slanoj Banji odnosno Aleji mladosti, gdje su sahranjeni ubijeni u ovom nezapamćenom masakru na prostorima BiH.

Posljednje ispisivanje grafita na samom mjestu gdje se dogodio masakr na Kapiji vrijeđa roditelje ubijene djece ali i građane Tuzle koji su ogorčeni na ponašanje pojedinih grupa u ovom gradu koje divljaju i uništavaju sve što se uništiti da.

Prije ispisivanja grafita na Kapiji, grupa uglavnom maloljetnika koja se već godinama okuplja na šetalištu Slana Banja i u grupama konzumira alkohol, a u više navrata potvrđena je i upotreba narkotičkih sredstava, oštetila je i rasvjetu koja vodi do Aleje mladosti odnosno groblja gdje su ukopani stradali na Kapiji.

Popularno mjesto za okupljanje mladih, gdje se u noćnim satima nose na litre alkoholnih pića, najavljuju iz Općine Tuzla bit će nadgledano videonadzorom isto kao i ostala značajna mjesta u centru grada, što bi trebalo pomoći da se vandalizam zaustavi. Policija se za sada ne oglašava.