Jučer prijavljen nestanak
0

Pronađeno tijelo policajca kod Mrkonjić Grada, sumnja se da je počinio samoubistvo

A. Ku.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na području Mrkonjić Grada pronađeno je beživotno tijelo muškarca, za kojeg se sumnja da je počinio samoubistvo.

Kako su saopćili iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, jučer je Policijskoj stanici Šipovo prijavljen nestanak muškarca inicijala P. R., koji se iz porodične kuće uputio u nepoznatom pravcu putničkim automobilom marke "Škoda fabia".

"Putnički automobil kojim se navedeno lice udaljilo iz porodične kuće i beživotno tijelo pronađeni su u jutarnjim satima, 21.02.2024. godine, pored magistralnog puta Rogolji-Baraći, u mjestu Štrbina, općina Mrkonjić Grad. Identifikacijom beživotnog tijela utvrđeno je da se radi o licu P. R. iz Šipova", navode iz PU Mrkonjić Grad.

Portal Jajce online nezvanično saznaje da je riječ o pripadniku Policijske uprave Jajce, koji je nastanjen u Šipovu. Izvori ovog portala navode da se sumnja da je 45-godišnji policajac počinio samoubistvo.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka navedenog događaja.