Crna hronika
1

Pritvoren osumnjičeni za ubistvo starca u Kozluku

Piše: N. J.
Mjesto ubistva (Foto: Klix.ba)
Mjesto ubistva (Foto: Klix.ba)
Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor Nikoli Josiću, osumnjičenom za ubistvo povratnika u Kozluk, 81-godišnjeg Ahmeta Hasanovića, potvrdila je za Klix.ba tužiteljica Okružnog tužilaštva iz Bijeljine Danica Stjepanović.

Stjepanović je kazala da još uvijek ne može govoriti o motivima ovog ubistva, kao ni iznositi druge detalje jer je istraga u toku.

"Naš je osnovni cilj dovesti osumnjičenog u vezu sa ovim krivičnim djelom, jer očevidaca ubistva nije bilo, tako da će materijalni dokazi igrati ključnu ulogu. Više detalja znat ćemo tek po okončanju vještačenja", kazala je.

Prema izjavi mještana Kozluka, Nikola i Ahmet su se posvađali u kafani, nakon čega je Ahmet narednog jutra, u ponedjeljak, pronađen mrtav u dvorištu svoje kuće, u lokvi krvi. Nikola ga je, prema njihovom iskazu, usmrtio udarcima sjekirom u glavu, a prethodno ga je pokušao udaviti.

Policija je u kratkom roku uhapsila osumnjičenog Josića, te pretresla kuću i objekte koje koristi i tom prilikom pronašla i predmete koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, odnosno i sjekiru kojom je počinjeno ubistvo.

Naši sagovornici su istakli kako su u posljednje vrijeme napeti međunacionalni odnosi između Bošnjaka i Srba u Kozluku, te očekuju da će to posebno biti izraženo nakon ovog ubistva.