Crna hronika
4

Prijedor: Pretresom automobila i osoba pronađen speed, marihuana i sjemenke indijske konoplje

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor i PS Oštra Luka su u odvojenim aktivnostima pronašli i oduzeli oko 1,40 grama bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu "speed", 14,50 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu i oko četiri grama i 16 komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Naime, policijski službenici su u Zanatskoj ulici u Prijedoru, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke Opel Vectra kojim je upravljao M.J.(1989), a sa kojim su se nalazile osobe R.B. (1990) i Z.B. (1980). Kontrolom su kod R.B. pronašli i privremeno oduzeli oko 0,7 grama bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu "speed".

Isti dan, policijski službenici su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, a uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres objekata i putničkih automobila koje koriste osobe M.J. (1990) i R.B (1989). Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 0,70 grama bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu "speed", 14 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, i oko četiri grama i 16 komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Policijski službenici policijske stanice Oštra Luka su prilikom kontrole putničkog automobila marke BMW kojim je upravljalo D.K. (1998) pronašli i privremeno oduzeli oko 0,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" protiv M.J. i R.B. Dok će protiv osobe D.K biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.