Crna hronika
12

Pretpraznične racije u Mostaru: Policija u pretresima pronašla marihuanu

Piše: E. F.
U petak navečer na ulicama Mostara zavladala je prava panika, a pošto su policijska vozila preplavila grad te u večernjim satima počela iznenada upadati u ugostiteljske objekte i vršiti racije.

Građani Mostara koji su u petak navečer šetali gradskim ulicama iznenadili su se kada su vidjeli brojna policijska vozila. Naime, mogla su se vidjeti duž ulice Kralja Tomislava, na takozvanom Starom Veležovom, ali i pred Mepasom.

U MUP-u HNK-a su potvrdili da su policijske snage vršile racije po cijelom gradu te su tako policajci upadali u lokale te pretresali goste i legitimirali ih.

“Na kraju je kod četiri osobe u četiri različita dijela grada nađena marihuana, uglavnom je riječ o manjim pakiranjima, kod svakog je nađeno po jedno pakiranje ili dva”, saznajemo u mostarskoj policiji.

Racije su izvršene u ulicama Kralja Tomislava, Kralja Višeslava, u ugostiteljskom objektu u Potocima…

Nezvanično saznajemo da su racije zapravo “dodatne kontrole ugostiteljskih objekata pred nastupajuće praznike”.

Uvjerljivo najviše policajaca moglo se vidjeti na ulici pred Starim Veležovim, gdje je uz cestu stajalo nekoliko policijskih kombija i auta parkirano uz cestu, a doznajemo kako su policajci upadali i u neke lokale u Fejićevoj ulici. Osim policajaca u uniformama, po gradu su kružili i policajci u civilu.