Predat je tužilaštvu
34

Policija kod maloljetnika iz Bileće pronašla materijal koji dokazuje da je planirao napad na školu u Trebinju

S. Š.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
U četvrtak navečer je policija Trebinja uhapsila maloljetnika iz Bileće koji je, prema saznanjima policije, planirao napad na jednu školu u Trebinju. Također, prilikom hapšenja pronađene su i određene šeme koja dokazuju navode o napadu.
Mnogi mališani i đaci danas nisu otišli na nastavu zbog zabrinutosti roditelja koja se javila nakon što su se pojavile informacije da je planiran teroristički napad na jednu srednju školu u Trebinju, o čemu je policija poduzela korake.

Naime, policijski službenici PU Trebinje došli su do operativnih saznanja da je jedno ili više osoba, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju.

Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo, saopćio je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

On je kazao i da je sinoć slobode lišen maloljetnik iz Bileće koji je navodno planirao napad na školu.

Laketa je, također, saopćio i to da su prilikom hapšenja pronađeni i izuzeti određeni dokazi.

"Pronađen je plan u smislu šema i izuzeti su drugi dokazi", kazao je načelnik Laketa, ali on nije mogao dati više informacija s obzirom da je istraga u toku, a maloljetnik se sada nalazi u nadležnosti tužilaštva.