Oglasila se policija
35

Roditelji u Trebinju jutros nisu poslali djecu u školu zbog navodnog terorizma, uhapšen maloljetnik

S. Š.
Uhapšen je maloljetnik iz Bileće
Uhapšen je maloljetnik iz Bileće
Brojni roditelji iz Trebinja jutros nisu poslali djecu u školu i vrtiće nakon što su primili poruke o navodnom mogućem terorističkom napadu na jednu od škola. Tim povodom zvanično se oglasila i Policijska uprava Trebinje.

Prema informacijama koje su se pojavile na brojnim medijima, a koja su protekle iz jedne od Viber grupa roditelja, navodno je planiran teroristički napad na jednu od škola u Trebinju.

"Marka je sada zvao tip iz policije i rekao da se organizuje teroristički napad na škole i vrtiće u Trebinju. Da su presreli neke poruke", piše u jednoj Viber grupi i također se navodi da su jučer bile jake policijske snage kod trebinjskih škola.

Tim povodom je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa održao konferenciju za medije, a tema konferencije se odnosi na to da je spriječeno krivično djelo "Terorizam" na području Trebinja.

Izvor: RTRS
Izvor: RTRS

"Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je jedno ili više osoba, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo", rekao je načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa.

Laketa je naveo da je maloljetnik lišen slobode sinoć u 19 sati i predat je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

Prema saznanjima, maloljetnik je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi.