Tuzlanski kanton
0

Poginuli vozač Mercedesa i motociklista

Sarajevo-x.com
Saobraćajna nesreća u Tuzli (Foto: Tip.ba)
Saobraćajna nesreća u Tuzli (Foto: Tip.ba)
Admir Siručić (24) iz Živinica poginuo je u noći sa ponedjeljka na utorak u Đurđeviku, na magistralnom putu Tuzla - Sarajevo, kada je, najvjerovatnije uslijed neprilagođene brzine kojom je vozio automobil Mercedes, sletio s puta i udario u potporni zid. Preminuo je na putu prema Domu zdravlja u Živinicama.

U Tuzlanskom kantonu u ponedjeljak navečer dogodila se još jedna saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama. Oko 18:30 sati u Rudarskoj ulici, u blizini stadiona Tušanj u Tuzli, poginuo je motociklista Senaid Sačević, rođen 1988. godine, iz Tuzle.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK u saradnji sa pripadnicima PU Tuzla, te je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je automobil Audi 80, kojim je upravljala osoba sa inicijalima E.P, rođen 1982. godine, nastanjen u Tuzli, na raskrsnici kod stadiona ostvario kontakt sa skuterom Piaggo kojim je, krećući se sjevernom magistralom u Tuzli, upravljao nastradali.

Sačević je od zadobijenih povreda preminuo na putu prema UKC-u Tuzla, saopštio nam je Admir Arnautović iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tokom uviđaja vozač automobila je alkotestiran i utvrđeno je da nije upravljao automobilom pod dejstvom alkohola. Dežurni tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi vozača, te naredbu za obdukciju tijela nastradalog.

Nakon što policija dostavi izvještaj, postupajući tužilac će izdati naredbu za vještačenje po vještaku saobraćajne struke, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.