Crna hronika
0

Pet osoba u ZD kantonu lakše povrijeđeno

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je u utorak registrovano sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira, pri čemu su dvije osobe lakše povrijeđene.

U Zenici je registrovano pet slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a u Zavidovićima dva. Pet osoba je lakše povrijeđeno u 18 saobraćajnih nezgoda koliko se jučer dogodilo na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu.

OPLJAČKAN NA ULICI ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u ulici Aska Borića izvršio fizički napad na M.D. iz Zenice. M.D. je zadobio lakše povrede, a otuđen mu je novčanik s neutvrđenom sumom novca.

UKRADEN GOLF MAGLAJ – Nepoznati počinilac u noći 9./10. juli u mjestu Kosova, općina Maglaj, ukrao je "golf-A4" registarskih oznaka CE-T6-924 vlasništvo M.M. iz Maglaja.

PROVALNA KRAĐA U MLIN USORA – Nepoznati počinioci od 8. do 10. jula u Kraševu izvršili su provalnu krađu u prostorije elektromlina vlasništvo M.T. iz Usore. Iz objekta su otuđeni određeni predmeti i dijelovi.

PRIJAVILA PROVALNU KRAĐU U KUĆU

VISOKO – B.M. nastanjena u Brčko Distriktu jučer je u Policijsku upravu Visoko prijavila da je izvršena provalna krađa u njenu kuću u mjestu Donje Topuzovo Polje, općina Visoko.