Crna hronika
123

Određen jednomjesečni pritvor Esedu Radeljašu

Klix.ba
Esed Radeljaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Esed Radeljaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Esedu Radeljašu. Pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

Osumnjičenima Jasmini Horo, Nedžadu Kapetanoviću i Jusufu Čauševiću određene su mjere zabrane.

Istovremeno, Tužilaštvo obavještava javnost, a povodom javnog istupa načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, da se na ovom predmetu radilo na osnovu prijave fizičke osobe, odnosno, vlasnika preduzeća.

"Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić uputio je određenu dokumentaciju Tužilaštvu BiH, koja je naknadno dostavljena ovoj pravosudnoj instituciji i uložena u ovaj spis. Ističemo, protiv Damira Hadžića, bivšeg načelnika Općine Novi Grad, ovom Tužilaštvu nije dostavljena krivična prijava", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Tužilaštvo podsjeća javnost da ova institucija radi na osnovu Zakona i postojećih dokaza.

"Dužni smo reagirati na istupe pojedinaca koji rezultate rada ovog Tužilaštva pokušavaju kroz medije pripisati sebi. Napominjemo, Tužilaštvo je jedina institucija nadležna za provođenje istrage te za gonjenje počinitelja krivičnih djela", navode iz Tužilaštva BiH.