Crna hronika
27

Nova odluka suda: Edin Šebo ponovo iza rešetaka

Piše: E. F.
Edin Šebo (Foto: Klix.ba)
Edin Šebo (Foto: Klix.ba)
Općinski sud u Sarajevu odredio je ponovo jednomjesečni pritvor Edinu Šebi, optuženom za zlostavljanje osmogodišnjeg dječaka, jer je po izlasku na slobodu prijetio svojoj žrtvi.

Ovoga puta optuženi će početak suđenja za bludne radnje najvjerovatnije dočekati u pritvoru koji može trajati do 18. juna ili do nove odluke suda.

Šebo je sada pritvoren zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti, a koje je počinio nakon izlaska iz pritvora u kojem je bio zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnjeg dječaka iz Buća Potoka.

Iza rešetaka je smješten zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke te ponoviti krivično djelo.

Naime, on je odmah po izlasku prijetio porodici dječaka rekavši im da će im on doći glave. Kako saznajemo, dječak koji treba uskoro svjedočiti na sudu o onome što je proživljavao ponovo je vidio Šebu kada je prijetio njemu i njegovim roditeljima te se uplašio.

Podsjećamo, cijeli slučaj je sasvim slučajno otkrio dječak koji je roditelje pitao šta je to homoseksualac. Klupko se počelo odmotavati kada su se roditelji zainteresovali za dječakovo pitanje te je on na koncu ispričao ono što je preživljavao duži vremenski period u kući Šebe.

Naime, dječaka je čuvala Šebina majka, a ovaj je to zloupotrebljavao te napastvovao dječaka koji je šutio zbog prijetnji optuženog da će ubiti njegove roditelje ukoliko bilo šta kaže.