Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako je pecanac postao ministar i kako je ove vlade ks nikada nije bilo gore stanje u sarajevu, svaki dan sve nekakvi belaji kao da zakon i vlast ne postoje
Iskreno murija je dobra, ali pravosudje sve zaje*e. Budu privedeni, ali korupcija ih pusta vani. Sretna Nova godina ! :D http://www.youtube.com/watch?v=B4msIAGbqwo
Mislim da ovo vise ima veze sa ministrom sigurnosti obzirom da se on skoncentrisao na svoje dojucerasnje pajdase,pa se svim silama trudi da ih pohapsi a za to vrijeme ova da ih tako nazovem sitna buranija radi sta hoce.Sada je mnogo vaznije sakriti vlastite malverzacije i lopovluke,i ono sto njih tisti a ne ono sto je vaznije za gradjane,hapse sitne ribe a krupne koje saradjuju sa njima zaobilaze,zato i nisu u stanju usvojit zakon o antikorupciji.Sipa stalno provodi akcije hapsenja,a s druge strane direktor te iste Sipe sakrije dokumente o 12 godina Radoncicevog zivota,medju kojima su i one kad je saradjivao sa cetnicima,tako da je tu Pecanac samo pijun kao i svi mi...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
pa zasto im dozvolite da budu povratnici, cim se prvi put vrate zakljucajte ih i bacite kljuc lavovima u pionirsku..
Ma ključ ostavi baci njih lavovima.
Pušta ih sudstvo, a ne policija!
de ministre legendo pojasni malo ljudima kako je primljeno 150 novih x20,000km po osobi....e sad te sandje seljacine i mamini i tatini sinovi koje si uposlio, neka ti je.bu mater redom a i ja cu malo kcer ako imas ;)
Ipak, navedeno je, u jednom Lagumdžija ima potpunu podršku Demokratske fronte, ali uz manju korekciju. Naime, DF podržava inicijativu da nadležni sudski organi (a ne neka neefikasna parlamentarna komisija) utvrde porijeklo imovine i primanja svakog političara u proteklom periodu. - Ali, nemojte stati samo na zadnjih sedam godina. Neka to bude barem od 1995. pa do danas. Ohrabrujemo Vas da baš Vi budete prva osoba koja će proći kroz ovaj proces! Gospodine Lagumdžija, nije sramota imati polovan "stojadin" i dvosoban stan na Grbavici te živjeti od plaće asistenta ili profesora. Sve do ulaska u politiku! Sramota je ne znati objasniti šta se desilo nakon toga. Otkuda toliko novca i nekretnina? A kažete da Vam plaća nije ni za spisak "prvih 500"! Kako, profesore? http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11944/komsiceva_df_lagumdzija_se_vodi_goebbelsovom_tezom_da_ponavljana_laz_postaje_istina.html
MUP KS je povjerena JAVNA sigurnost glavnog grada. Konstatacija koliko povratnika čini KD je stupidna i nevažna za građane. Glavni grad mora imati posebnu senzibilnost u pogledu javne sigurnosti jer je to OGLEDALO države. Zašto niste rekli a zašto NOVINARI nisu pitali, kakav je odgovor ministra na činjenicu da se godišnje iz KS otuđi preko 60 Miliona KM u motornim vozilima. Stvorena je klima da se kriminalci slobodno osjećaju u gradu, pljačkaju, otimaju, vrše drske razbojničke krađe. "Brutalnost" policije je najefikasnija preventiva. Nije brutalnost tuci koga stigneš ali sa "žestokim momcima" se mora oštro i bez kompromisa. Strah grožđe čuva pa tako i javnu sigurnost. Dok se policija troši na pisanju kazni za parkiranje i rastjerivanje perača šajbi i prosjaka, organizovane bande svaku noć iz grada izvuku po nekoliko automobila, razbijaju prodavnice, uzimaju pazar, kladionice... Grad bude u prosjeku dnevno poharan za 100.000 KM. Dosta tih SAMOHVALOSPJEVA, građanii nisu zadovoljni!
ispravka oko 6 miliona KM godišnje. Novinarski podaci kažu da u KS nestane oko 600 vozila godišnje, pa samo da je prosječna vrijednost 10.000 KM to čini preko 6 miliona.
100% kriminala počinili političari.
80% krivicnih radnji izvrsili kriminalci od ovih 20% niko se nije nada'o ,sram da ih bude
lopvo prvoklasni ovaj pecko
Policija radi svoj posao koliko moze, onoliko koliko joj zakon dozvoljava. Svi bi mi zeljeli da se kriminalci kazne ostrije,ali za to nije odgovorna policija vec politicari.Oni su ti koji treba da donesu novi krivicni zakonik i da omoguce drasticne kazne koje bi djelovale preventivno.U novom krivicnom zakonu uvesti mogucnost oduzimanja drzavljansta i ***rtacije lica koja se bave kriminalom i koja prestavljaju opsanost po drzavu.Takodje drasticno da se kaznjavju svi koji upotrbe vtareno oruzje na visegodisnje zatvorske kazne.Jer svjedoci smo da su nam ugrozeni zivoti od bahatih pojedinaca koji se ne boje zakona.Nepojmljivo je da osoba koja upotrebi vatreno oruzje vec sutra se nalazi na slobodi,to je nedopustivo.
NAravno, zato sto ih osudjujete na minimalne kazne i jos ih pustate ranije... Sta ste drugo ocekivali????
U BiH je danas najbolje biti ili kriminalac ili politicar !
Hitno treba izmijeniti zakon i povecati zatvorske kazne za sva krivicna djela...
Kod nas su sve sami POVRATNICI. Iz inostranstva, u politiku, na imanja u drugi entitet, pa što ne bi bili povratnici i u kriminal.
Pecanac bi se trebao malo vise baviti problemima oko kriminala a ne oko rukovodstva stranke.
Pa naravno kada imamo korumpirano pravosudje koje je 20 g pod kontrolom SDA.Nije policija kriva nego sudstvo.SDAu odgovara anarhija i sitni kriminalci,da se ne obrati paznja na njihov lopovluk.
Ma šta nam reče fakat nismo znali
prosto da te zacudi koliko se druze da vec nisu postali kucni prijatelji, ono zajedno na fuka i tako to...
"Nermin Pećanac: 80 posto krivičnih djela izvršili povratnici u kriminal". Dobro, i?