Uhapšena jedna osoba
0

Nastavkom akcije "Kalibar" kod Bosanskog Novog oduzeto oružje i veća količina municije

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a nastavili su sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Kalibar".

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor nastavljajući sa realizacijom akcije kodnog naziva "Kalibar", na osnovu operativnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja proteklog vikenda su izvršili pretres stambenih prostorija koje koristi E.B. iz Bosanskog Novog i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje i veću količinu municije.

Pretresom je pronađena automatska puška sa tri pripadajuća okvira, dva redenika za municiju i 1.051 metak različitog kalibra.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" E.B. je lišen slobode, a nakon kompletiranja predmeta protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Podsjetit ćemo, akcija "Kalibar" se provodi od 2017. godine, a usmjerena je na nedozvoljeni promet oružja i eksplozivnih materija. Do sada je rezultirala hapšenjem većeg broja osoba te zapljenog ogromne količine različitog oružja i naoružanja na području BiH.