Sarajevo
0

Nasilnički razbio staklo na vratima tramvaja

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u nedjelju posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, krivotvorenje novca, oštećenje tramvaja i požar.

Nepoznata osoba nasilnički je razbila staklo na vratima tramvaja koji se nalazio na raskrsnici ulica Maršala Tita - Kulovića.

Tramvajem je, u tom momentu, upravljao vozač Đ. F.

Policija radi na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Š. A. (25) iz Sarajeva uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Nakon što je u 01.20 sati predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode, Š. A. je, isti dan, nakon kriminalističke obrade, otpušten iz tih prostorija.

Materijalnu štetu prouzrokovao je požar koji se u poslijepodnevnim satima dogodio na kući vlasništvo T. N. u ulici Dragovići broj 15.

Požar su ugasili vlasnik kuće i građani.

Uviđajne radnje obavila je ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

S. S. (56) iz Sarajeva uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krivotvorenje novca".

On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 18 saobraćajnih nesreća, pri čemu je jedna osoba lakše povrijeđena.

Iz saobraćaja su isključeni: 29 vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju, šest osoba koje nisu položile vozački ispit, deset vozila kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole i tri vozila koja nisu bila registrirana.