Incidentu prethodila svađa
1

Muškarac izboden nožem kod Lučkog mosta u Mostaru

FENA/Klix.ba
Mostar
Mostar
Policijska uprava Mostar oko 09:45 sati zaprimila je dojavu da se kod Lučkog mosta u Silića ulici dogodio incident u kojem je jedna osoba zadobila povrede još uvijek neutvrđenog stepena.

Incidentu je najvjerovatnije prethodila svađa, a povrijeđena osoba je prebačena u RMC "Dr. Safet Mujić", dok je druga lišena slobode, potvrdili su za Fenu iz Operativnog centra PU Mostar.

Liječnici su povrijeđenom konstatirali teške tjelesne povrede nanešene oštrim predmetom te je upućen na operativni zahvat.

Kako saznajemo Zdravko Buhovac iz Mostara posvađao se Samirom Zukanovićem jer mu se nije svidio način na koji je Zukanović parkirao svoj automobil. Nakon kraće svađe izvukao je nož i izbo Zukanovića u predjelu prsa. Zukanovićeva djeca i supruga su posmatrali cijeli prizor.

Zdravko Buhovac je rođak denka Buhovca koji je u maju ove godine nepravomoćno osuđen za dva kaznena djela ubistva u pokušaju policajaca dok su obavljali službenu dužnost i za dva kaznena djela ubistva u pokušaju svoje braće.

Samir Zukanović je nositelj titule jednog od najboljih skakača na glavu i višestruki osvajač prvog mjesta u Skokovima na glavu sa Starog mosta.

Uviđaj o ovom incidentu još uvijek traje.