Crna hronika
2

Muškarac iz Posušja imao 4,23 promila alkohola u krvi

Piše: J. H.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija PU Posušje je prije nekoliko sedmica privela 55-godišnjeg A. P. iz sela Vinjani zbog remećenja javnog reda i mira. Nakon što je odbio uraditi alkotest u policijskoj stanici, odveden je u Dom zdravlja, gdje mu je uzeta krv. Analizom je utvrđeno da je tog dana imao nevjerovatnih 4,23 promila alkohola u krvi.

Alkoholna koma nastupa ukoliko u krvi ima više od četiri promila alkohola. Međutim, u slučaju privedenog muškarca iz Posušja, to se nije desilo.

Kako nam je kazao Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a ZHK, u većini slučajeva kod osoba koje ne konzumiraju alkohol u većim količinama, 4,23 promila u krvi bi dovela do smrti. U ovom slučaju očito se radilo o hroničnom alkoholičaru.

Sve je krenulo nakon što su komšije i porodica prijavili verbalno uznemiravanje, nakon čega je policija 55-godišnjaka privela u policijsku stanicu u Posušju.

"Policijski službenici pokušali su uraditi alkotest međutim, A. P. je odbio biti podvrgnut alkotestiranju te je izbio alkometar iz ruke policijskog službenika", kazao nam je Čutura.

Zbog naročito drskog ponašanja A. P. će biti uručen prekršajni nalog te će mu za počinjeni prekršaj biti izrečena novčana kazna u iznosu od 300 KM.