Navijačko nasilje u Konjicu
0

MUP HNK još nema izvještaja o tome šta se dešavalo

Piše: N. Jamaković
Foto: RTM.ba
Foto: RTM.ba
MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona još nema zvaničan izvještaj o jučerašnjem sukobu navijača Zrinjskog i Sarajeva, u kojem je teško povrijeđen Omer Sefer (61), vozač kombija koji je prevozio pripadnike Hordi zla, saznaje Sarajevo-x.com. Kako nam je potvrđeno u bolnici Koševo, Seferu je doslovno smrskano lice, a ljekari će danas odlučiti o tome hoće li on biti sutra operisan.

"Radi se o tome da je pacijent dijabetičar, tako da ga ljekari prije operacije moraju dobro internistički pripremiti. Njegovo stanje je teško i nalazi se na intenzivnoj njezi Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju", rekla nam je glasnogovornica bolnice Biljana Jandrić.

Dok se ljekari u Sarajevu bore za Sefera, odgovorni u policiji, pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i PU Konjic još nisu završili službeni izvještaj.

U PU Konjic tvrde da su poslali izvještaj MUP-u HNK, koji je, navodno, jedini ovlašten da daje informacije za javnost o ovom slučaju, dok u MUP-u HNK kažu da im izvještaj još nije dostavljen.

U MUP-u HNK kažu da nema roka do kada im izvještaj treba biti poslat bez obzira što je glasnogovornik Srećko Bošnjak tražio da mu hitno bude dostavljen.

Podsjetimo, Bošnjak je jučer izjavio da su policajci priveli 30-ak navijača Zrinjskog i tri navijača Sarajeva, te da se obavlja prepoznavanje osoba koje su učestvovale u neredima.

Iz PU Konjic su jučer naveli kako je sukobu prethodila tuča u Salakovcu kad je oštećeno vozilo navijača Zrinjskog, a do kulminacije sukoba je došlo u centru grada na Novom mostu u Konjicu.