Crna hronika
16

Mostar: Vozač koji je sletio u provaliju van je životne opasnosti

Piše: Ž. M.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Vozač koji je u srijedu navečer doživio tešku saobraćajnu nesreću na regionalnom putu Mostar - Čitluk u stabilnom je stanju i izvan je životne opasnosti, kazala nam je Andrijana Pandža, glasnogovornica Univerzitetske kliničke bolnice Mostar.

"Pacijent više nije na Odjelu za anasteziju, reanimaciju i intezivno liječenje,već je prebačen na Kliniku za hirurgiju gdje se nastavlja njegovo liječenje" kazala je Pandža.

Kako saznajemo, radi se o Ivici Drežnjaku (44) inače sekretaru u Regulatornoj komisiji za električnu energiju (FERK) koji je u srijedu u večernjim satima svojim vozilom marke Škoda Oktavija sletio u provaliju duboku šesdesetak metara, pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

U izvlačenju unesrećenog, koje je trajalo više od sat vremena, pomogli su i pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar.

Kako smo se danas uvjerili na mjestu događaja automobil još nije izvučen iz provalije, a iz PU Mostar su nam kazali da je na vlasniku da odluči hoće li vozilo uopšte izvlačiti iz provalije .