Pritvor za trojku iz Brčkog
0

Maloljetnicama organizovali sastanke s klijentima u autima

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osnovni sud u Brčkom odredio je danas jednomjesečni pritvor Miletu Gajiću, Fahiri Čačković i Almi Karamujić zbog osnovane sumnje da su na prostituciju navodili dvije maloljetnice iz brčanske Druge osnovne škole.

Prema izjavama do sada saslušanih svjedoka, Karamujićeva i Čačkovićeva su, osim što su se i same bavile prostitucijom, navodile dvije učenice iz Druge osnovne škole u Brčkom da se prostituišu i organizovale im sastanke sa klijentima.

"Prostitucija je, uglavnom, organizovana u automobilima klijenata na relaciji Brčko -  Lončari, kao i u kućama Fahire Čačković i Mileta Gajića", rekao je jedan od svjedoka, koji je želio ostati anoniman.

Sudija za prethodni postupak odlučio se za određivanje pritvora zbog, kako je obrazložio na današnjem ročištu, mogućeg uticaja osumnjičenih na svjedoke, uvjerenja da bi mogli nastaviti sa vršenjem istog krivičnog djela, kao i zbog uznemirenosti javnosti ovim slučajem u posljednjih nekoliko dana.

"Na osnovu do sada saslušanih svjedoka postoji osnovana sumnja da su lica čiji su inicijali M. G, F. Č. i A. K. već duže vrijeme vršili ovo krivično djelo, te im  na osnovu toga određujem pritvor u trajanju od 30 dana", rekao je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Brčkom. 

Glavni tužilac Brčko dristrikta Zekerija Mujkanović najavio je da će tužilaštvo predložiti da se četvrti osumnjičeni S. L.  (26)  pusti da se brani sa slobode,  s obzirom da je počinio krivično djelo koje je neuporedivo manje društvene opasnosti nego  djelo koje su učinili prvo  troje optuženih. Srna  nezanično saznaje da je riječ o Slobodanu Lukiću. 

Brčanska policija   uhapsila je u utorak četvoro lica, od kojih se  Mile Gajić,  Fahira Čačković i Alma Karamujić  dovode u vezu  da su počinili  krivična djela "navođenje na prostituciju" i "iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije".