Policija nije mogla ući u stan
0

Majka: Učinit ću sve da pedofil bude sklonjen što dalje od škole

Piše: N. Jamaković
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Sarajevska policija napustila je nešto iza 14:00 sati prostor ispred stana pedofila na Otoci, u ulici Žrtava fašizma, nakon što od Tužilaštva KS nisu dobili nalog da nasilno uđu u njegov stan.

Policajci su tu došli oko 12 sati po pozivu građanke, koja ih je obavijestila da već mjesecima pedofil svakodnevno masturbira na balkonu uz ulicu kojom djeca idu u obližnju osnovnu školu. Kao što se dešavalo već nekoliko puta dosad, policajci su kucali na vrata, ali se pedofil zaključao i primirio u stanu, te su bili primorani otići, jer nisu imali valjan nalog.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Jasmina Omićević ranije danas je za naš portal potvrdila da nema zakonskog osnova da se ovom muškarcu nasilno uđe u stan, te da će Tužilaštvo pokušati naći načina da policajci stupe u kontakt s njim i saslušaju ga. Ovakva situacija zasigurno neće umiriti roditelje čija djeca idu u obližnju osnovnu školu. Majka čije dijete ide u ovu školu, a koja nam je poslala fotografije pedofila na balkonu, za Sarajevo-x.com je rekla da će ona, bilo kao pojedinac ili zajedno s ostalim roditeljima, učiniti sve što može kako bi nadležni maknuli pedofila što dalje od škole, jer mu tu nije mjesto.

"U razgovoru s komšijama i ostalim roditeljima danas sam saznala da ovo traje već godinama. Ja sam prvi put zvala policiju u novembru prošle godine i tada se desilo isto što i danas, on je ostao zaključan u stanu i policajci su morali otići. Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju. Učinila sam to opet prije dva dana, ali je i tad rezultat bio isti kao i danas. Ipak, ja vam moram reći da na ovome neće ostati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da on bude maknut iz tog stana, jer mu tu nije mjesto. Podnijet ću i tužbu i krivičnu prijavu i iskoristiti sva legalna prava kako bi se riješio ovaj problem", kazala je za Sarajevo-x.com majka djevojčice koja tuda ide u školu.

Kako smo nezvanično saznali, policija je ranije u dva navrata odvodila ovog muškarca na Psihijatriju, gdje je on, prema zakonskoj proceduri, ostajao najviše dva mjeseca, nakon čega bi se vraćao u svoj stan iz kojeg bi onda opet izlazio i masturbirao na balkonu naočigled osnovaca. Tužilaštvo se danas aktivnije uključilo u ovaj slučaj i kako su najavili, u saradnji s policijom će raditi na njegovom rješavanju.