Zbog više krivičnih djela
0

Krivične prijave protiv dva mladića iz Zenice

FENA
Kantonalni sud Zenica
Kantonalni sud Zenica
Policijska uprava I Zenica dostavila je Kantonalnom tužilaštvu Zenica izvještaje o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv Č.H., rođenog 1985. i Č.A., rođenog 1982, oba iz Zenice.

Izvještajem se Č.H. tereti da je počinio krivična djela: ugrožavanje sigurnosti, lažno predstavljanje i nedozvoljeno posjedovanje oružja, dok je Č.A. osumnjičen da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

"Kako je utvrđeno izvršenim uviđajima, te poduzetim mjerama i radnjama, prvoprijavljeni Č.H. je 20. oktobra, oko 15.30 sati, u ulici Prve zeničke brigade broj 9D, nakon verbalnog konflikta, uz prijetnju upotrebom pištolja, za koje nije posjedovao potrebno odobrenje, ugrozio život M.B., a drugoprijavljeni Č.A. se tom prilikom nasilnički ponašao i vrijeđao oštećenu osobu. Utvrđeno je da je Č.H. lažno se predstavljajući kao policijski službenik osobi T.S. iz Zenice u telefonskom razgovoru davao određene naredbe i upute, te mu također ukazivao na određene posljedice ukoliko ne učini naložene radnje", navodi se u saopćenju MUPZDK-a.

Č.H. i Č.A. su 20. oktobra lišeni slobode.