Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema autoputa, prevelika frekfencija vozila, sve više udesa.. Mafijaske firme JP AC FBiH, EA i Hering, svojim talovima, su direktni saučesnici u svakoj prometnoj nesreći, i morat će odgovarati za svaki izgubljeni život na dionicama kuda je trebao proći autoput.. za 30 g. i potrosenih milijardi KM svaki veci grad u BiH je trebao do sada biti povezan ap. Mo-Sa-Tz pogotov!
Mojne tisra, putu nista ne fali, puna linija i opet direktan sudar i lafo put kriv... 99% vozaca ne zna drzati auto u svojoj traci kroz krivinu i zato se desavaju ovakve nesrece stalno. I dodaj na to tandrkanje telefona u voznji i eto recepta za svakodnevne udese.
Primitivcino, da znas ko sto ne znas, autoput se pravi iskljucivo zbog bezbjednosti ucesnika u saobracaju! Da je ap napravljen od Mo-Sa-Tz, 80% onih koji su poginuli bi išli istim, i danas bi bili živi. Primjer ap Sa-Ze. Do izgradnje ap na toj dionici, pogotovo kod Kaknja, svake sedmice bilo mrtvih, nakon izgradnje, broj nesreća smanjen za 90%. Kontaš, primitivčino?!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Strašno
do jucer se skakalo po planinama sumama i koridama...i odjednom asfalt...
Nema gore ceste Sarajevo Tuzla nadaleko. Popit leksaurin i krenuti na put vozeći u prosjeku 50 km na sat.
Narod stoji na putu i gleda kao u Indiji i Pakistanu...
Nigdje se vise inzinjera, vozacina, mudrologa, pametologa ne sabere vise ko kod nas kad nekog belaj zadesi, i sve doktorske disartacije odbranilo na ovakvim problemima
ovoliko broj saobracajnih nesreca i niko od nadleznih da podnese ostavku .kakva sramota
gdje je ministar saobracaj i policiji...koliko ima policija na dnevnoj bazi na cestma...????? zelimo podatak i koliko se izdvaja za sigurnoat na cestama, na policiju, radare, kontrole?????
Mogu razumjet da se desi nesreca , ima ih svugdje, ali sta je problem uradit uvidjaj, sklonit ta auta i bar jednu traku oslobodit da ljudi idu dalje Kao da je kliziste odnijelo cestu a ne dva polupana automobila, kolona 15km
opet neki glupak uletio u makaze misleći da može u sekundi zaobići auto jer je on napuco motor
FADIL NOVALIĆ I TEHNICKA VLADA SU KRIVI ZA OVO,8 GODINA ČOVJEK IZ TK NIJE BIO U STANJU UVEZATI 2 NAJVEĆA PRIVREDNA KANTONA U BIH,FADILE NOVALIĆU TREBA TE KRIVICNO TUZITI I ZA OVO!
Preticanje, puna, majmun ta volanom, tačka. Ko ga. ebe, žao mi nedužnih ljudi, debil
Kad shvatimo da je Golf 6 star preko 10 godina i da je 200 000 km na satu već puno... pređenih kilometara i da ne vozimo takva auta više od 120 km/h biće manje udesa... vozimo stara i tehnički na granici ispravna vozila.
Put smrti,Tuzla-Sarajevo,pogotovo dionice Stupari-Kladanj,Olovo-Semizovac,ko nije tu vozio taj je produžio sebi život par godina!!
Put smrti, potez od Bešlic pumpe pa do mjesta Bakići. Vozi se preko 100 pretice na punoj, u krivinama,preko mostova. Napamet se zna da policija ako je negdje onda je to Srednje na onom mosticu u hladovini, ili u Bakićima. Sleperi na Nišiću guse saobracaj, ne sklanjaju se
Na Nišićima se prave 3 trake za spora vozila,to će makar malo rasteretiti soabracaj pogotovo zimi
Na tom putu sam cesto i svaki put horor dozivim. Da Bog sacuva
mislim da bi radari smanjili ove nemile scene
u svakomi udesu neki Audi...