Crna hronika
19

Kiša i mokre ceste uzrokovale 11 saobraćajnih nesreća u Krajini, tri osobe povrijeđene

Piše: M. Ć.
Nesreća u Skokovima (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Nesreća u Skokovima (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Intenzivna kiša koja od jutros pada u većem dijelu naše zemlje uzrokovala je mokre kolovoze i stvorila brojne probleme u saobraćaju, a samo na prostoru Krajine od jutros se desilo čak 11 saobraćajnih nesreća.

U 10:35 minuta na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Velika Kladuša u naselju Skokovi desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

"Sudarilo se vozilo Škoda Octavia njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala S. F. (1985.) iz Cazina i vozilo Ford Fiesta bh. registarskih oznaka kojim je upravljao H. Č. (1977.) iz Cazina. Vozač H. Č. je zadobio lakše tjelesne povrede što je konstatovano u bolnici u Bihaću, a uviđajem je utvrđeno da je uzrok nesreće neprilagođena brzina uslovima i stanju puta od strane S. F.", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Šiljdedić napominje da se samo u Cazinu od jutros desilo čak šest saobraćajnih nesreća.

"Prva se desila u 06:50 sati u naselju Mala Lisa pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U 06:55 sati u mjestu Skokovi desila se nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih. U 09:30 sati na regionalnom putu u naselju Bajrići – također bez povrijeđenih, u 10:35 sati već pomenuta nesreća u Skokovima – jedno lice lakše povrijeđeno, u 10:40 sati u naselju Gnjilavac – bez povrijeđenih. Upravo nam javljaju za još jednu saobraćajnu nesreću u Cazinu i čekamo službene podatke", govore u MUP-u.

U Velikoj Kladuši od jutros su se desile dvije saobraćajne nesreće, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Po jedna nesreća dogodila se u Sanskom Mostu, Ključu i Bužimu, a srećom nije bilo povrijeđenih.

Iz MUP-a USK su apelirali na vozače na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na cestama.