Ubistvo u selu kod Čajniča
0

Ilija Knežević pušen na slobodu

SRNA
Trebinje
Trebinje
Ilija Knežević (57) iz sela Ponikve kod Čajniča, koji je osumnjičen da je ubio komšije Mirka i Željka Grbovića u šumi u blizini sela, pušten je iz pritvora zbog nepostojanja dovoljno dokaza da je počinio ubistvo.

Tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Žarko Milić potvrdio je danas Srni da je saslušao osumnjičenog i da nisu ispunjeni zakonski razlozi da sudiji za prethodni postupak predloži određivanje pritvora.

Milić kaže da se protiv Kneževića, iako za sada nema dovoljno dokaza da je počinio ovo krivično djelo, nastavlja istraga, odnosno prikupljaju dokazi i vrše razna vještačenja.

Knežević je prilikom salušanja negirao da je ubio komšije Mirka i njegovog sina Željka Grbovića. On je na poligrafu reagovao da je izvršilac teškog ubistva, a parafinska rukavica je pokazala prisustvo barutnih čestica na njegovoj ruci, rečeno je ranije Srni u CJB Istočno Sarajevo.

U ovom centru juče su rekli da policija nastavlja pretres šireg područja sela i mjesta gdje su ubijeni Grbovići radi pronalaska predmeta i materijalnih dokaza, prije svega, puške kojom je počinjeno ubistvo.

Mirko i Željko Grbović ubijeni su u utorak veče u šumi u blizini sela Ponikve. Mirkovo tijelo policija je pronašla na prikolici traktora, dok je njegov sin Željko ležao na zemlji pored traktora. Na njima su uočene smrtonosne rane nastale od eksplozivne naprave i vatrenog oružja.  

Prema pisanju današnje štampe, patolozi tvrde da su Grbovići stradali od MRUD-a (mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva) koja je bila postavljena na put i po svemu sudeći, već su bili mrtvi kada je u njih iz automatske puške ispaljeno 11 hitaca.