Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadam se da će dobiti barem 20 godina !!!!!
Pa bolje da nelezi nista al da im da duplo vise novca
ovo katolicko sirenje nacizma i fasizma treba zaustaviti, u gradu gdje zivi 2% katolika dizati spomenik ovoj spodobi, nije nista drugo nego sirenje mrznje prema nekatolicima, ovo je provokacija i klasican primjer izazivanja tenzija.
Pa i ako ima pravo proci kroz crveno, valda to treba uraditi polahko i oprezno, ali bitno je da on vozi vozilo pod sirenama i da je on glavni na cesti, mamu yebo svoju seljacku treba to osuditi na 30 godina zatvora, i zaposliti profesionalca a ne nekoga ko je da 10 000 za posao.
Po zakonu nemaju pravo prolazka kroz crveno svjetlo. Druga stvar je što se to toleriše jer nećeš čekati da neko umre. Fazon je što hitna treba da prilazi raskrsnici polako i signalizacijom osigura da su se svi učesnici u saobraćaju zaustavili i tek tada da prođe. I u tom slučaju se krši zakon, ali se to toleriše ako nema posljedica. Dodatni problem u ovom slučaju je što vozilo uopšte nije prevozilo pacijenta i što se kretao velikom brzinom.
@Bodyfeat Sekunde odlučuju o životu jednog čovjeka, a isto tako te sekunde mogu odlučiti i o životima cijele porodice koja se tad nalazi u drugom vozilu na raskrsnici. U tom slučaju postoji mogućnost da pogine pacijent, vozač, doktori i ta porodica. Po zakonu: 1. Policajac 2. Semafor 3. Vozila sa signalizacijom.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
nepisano pravilo koje se mora postovati a to je propustanje vozila hitne, policije i vatrogasaca.Na zalost ni odrasli to neznaju a kako onda da nauce svoju djecu, a i skole su zakazale jer su se pouzdali previse u roditelje da uce djecu ponasanju na cesti a ni sami ne znaju.Policiji je bolje da zaraduje plate od kazni nego da strajkuju. Ako je hitna bila sa upaljenim rotacijama i udarila djecaka nije kriva.Kako to da se svugdje u svijetu staje odnosno sklanja ako ima mjesta cim se cuje sirena dali ide u istom ili suprotnom pravcu nije bitno svi staju a kod nas se guraju doslovno sa hitnom da produ,a da to roditelji znaju ucili bi i djecu ako cujes sirenu ne kreci dok ne prode bez obzira na koju stranu ide. Ima zloupotrebe hitne da se rotacije pale bez veze ali mi neznamo ko je unutra i dali mu zivot zavisi od par minuta tako da je nasa obaveza skloniti se, na pjesackom prelazu neznas ko je ludi ili mahniti vozaci ili blesavi pjesaci
Mali je prosao kroz crveno i udario u vrata hitne to je vec dokazano, nazalost nije imao kacigu i zadobio je povredu glave bez drugih tezih povreda sto je znak da nije bila u pitanju velika brzina vec nazalost mehanizam povrede jer je udario glavom u stok vrata Zao mi je djecaka, ali ovdje je ocito novac u pitanju :((
Zao mi je djecaka i ne branim nikoga,eto suda pa neka rijesi po zakonu, ali znam da mnogi od nas ne bi danas bili zivi da nije bilo brze zdravstvene intervencije... A s***a se desavaju....
Napali ste na vozača hitne, a da li ste možda pomislili kako je taj vozač riskirao SVOJ život da bi pomogao nekome? Ne bi sigurno bezveze jurio kroz crveno sa rotacijom. Da je vaš neko loše i zovete hitnu, sigurno bi mirni bili kad bi znali da vozač staje na crveno? :) Kriv je i vozač bicikla, čuo je sirenu, mogao je se maket kako je htio!!!
Ma da? Šta misliš da ti pozoveš hitnu i čekaš je pola sata npr? Lako je ovdje izigravat neke dobre duše i govorit kako je kriv vozač. Boli me ono dole za unlikeove, ja govorim ISTINE I REALNE STVARI. Svi vi glumite neku dobroću. :)
Postavlja seeeee pitanje: "Da li je taj mali bio glup ili gluh da ne vidi i ne čujeeeee hitnu kako se približava velikom brzinom?" De ba, nije vozio biciklo na glavi, kako ne shvaćate realne i banalne stvari. Hitna nije išla 220 km/h da nije mogao ništa da učini s biciklom. Da je bila ta brzina, onda bi tek rekao da je kriv vozač i da mali nije ništa mogao uraditi. Lijep pozdrav, slijepi ljudi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Harise, ti si nas heroj! Uz tebe smo!
...nista ti njemu na zalost ne mozes budzetlije svi uvezani...od cistacice predsjednika do vozaca hitne... odmah ce se aktivirati poznanstva kao sto vec jesu i nista neces postici...al bori se... al nazalost u bosni pravde nema
ovo katolicko sirenje nacizma i fasizma treba zaustaviti, u gradu gdje zivi 2% katolika dizati spomenik ovoj spodobi, nije nista drugo nego sirenje mrznje prema nekatolicima, ovo je provokacija i klasican primjer izazivanja tenzija.
Jadnice, o cemu ti razmisljas. Da ih je 0,0000002 % imaju pravo podici spomenik uz potrebne dozvole. Ti si jedno smece nacionalisticko.
ovo katolicko sirenje nacizma i fasizma treba zaustaviti, u gradu gdje zivi 2% katolika dizati spomenik ovoj spodobi, nije nista drugo nego sirenje mrznje prema nekatolicima, ovo je provokacija i klasican primjer izazivanja tenzija.
Амбуланта, полиција и ватрогасци имају предност, без обзира. Наравно, са сиренама и ротационим светлима. Жао ми је дечака али пошто сам рекреациони бициклиста, разумем правила, пешачки прелаз је за пешаке.
Бладе, јели ти мислиш да је несретном возачу лако. Опет, малом није било место на пешачком прелазу, терајући точак.
Po zakonu vozila sa rotacijom nemaju pravo prolaska kroz crveno svjetlo.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
kakve su ovo noge sa strane ...brisi ove tabane fethisari :D malac nadam se da ces dobiti 20000 ostete...jes da ces cekat 5 godina al et...
dzaba njemu sve pare koje ce dobiti kad je njemu zivot iz korjenja promjenjen... drz' se malac !
@gigica svejedno mozemo mi govoriti zdravlje najbitnije, al pare i bolesnom covjeku mogu pomoci, zivimo u vremenu gdje pare bukvalno svime upravljaju, osim kada cemo umrijeti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)