MUP RS-a
0

Hapšenja nakon masovne tučnjave u Prnjavoru u kojoj je učesnik pokušao razoružati policajca

M. N.
Foto: mojprnjavor.info
Foto: mojprnjavor.info
Četiri muškarca uhapšena su nakon masovne tučnjave koja se dogodila tokom vikenda ispred ugostiteljskog objekta u Prnjavoru. Oni se terete i da su napali policijskog službenika koji je intervenisao nakon dojave o sukobu.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, incidetn se dogodio 21. decembra kada je policiji prijavljeno da je u toku masovna tučnjava. Kada je policajac M.M. došao s kolegom, napao ga je D.R.

Uhapšeni su D.R. koji se tereti za krivična djela Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, Tjelesna povreda i prekršaje Tuča i fizički napad i Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih osoba u vršenju javnih funkcija.

Uhapšeni su i A.S., J.S. i Z.V. zbog prekršaja Tuča i fizički napad i Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih osoba u vršenju javnih funkcija.

Protiv lica G.D. i M.S. koji su također učestvovali u tučnjavi, podnesen je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja Tuča i fizički napad, a oni su zbog povreda završili u bolnici. Izvještaj je podnesen i protiv D.R. A.S., J.S. i Z.

Navedene osobe su jučer saslušane pred Osnovnim sudom u Prnjavoru.

Kako piše portal mojprnjavor.info, do obračuna je došlo kada su ova četvorica mladića spriječena da uđu u klub jer su bila pripita. U tome su ih spriječili prodavač i kontrolor karata koji su i zadobili povrede. G.D. i M.S. su zadobili povrede glave i ruke. Prvo im je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Prnjavoru, pa su prebačeni u UKC RS.

Tučnjava je brzo poprimila i veće razmjere jer su iz kluba i obližnjeg kafića izašli gosti. Kada je došla policija, D.R. je udarao G.D. po glavi. Policajac ga je spriječio i tada je napaio i njega te mu pokušao oteti pištolj. Brzom reakcijom drugog policajca D.R. je savladan i vezan, a stigle su još dvije patrole koje su pohapsile ostale.