Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Majmune majmune majmune majmune.. Kakvo uskoplje bolan gdje ti je to.
Ja nisam nikad cuo za uskoplje, a niti tko ovdje u sa zna za uskoplje, znamo za Gornji Vakuf,a čuo sam da to uskoplje niko i ne priznaje, na žalost ove kradje se desavaju ..
mislio sam da su vođe hrvatskog naroda pametne i da će izabrati pravi naziv za ime grada, ali valjda u ratnim dešavanjima nije bilo vremena za čitanje pa su izabrali da ih na ust..tvo podsjeća riječ USKOPLJE. Ratnim pjesmama iskrivili su moždane vijuge narodu i naučili ih na pogrešno. Zapravo su ime dali po bosanskom veziru Sulejman-paša Skopljak, koji je sagradio mnoge građevine u tom kraju ( sahat kule, sarenu dzamiju... ) Kada se malo dublje zakopa može se pronaći još masa Muslimana koji su nosili Skopljak u imenu, naravno može i Hrvata koji su naslijedili to prezime Osobe optužene za zločin u lašvanskoj dolini : Pero Skopljak (optužnica povučena) TIM IMENOM TREBA VALJDA DA SE PONOSE OBA NARODA
Ja ti stavi lajk sto procita na pocetku da pises da je Uskoplje stari naziv. Nazalost prerano, jer si dno dna kad tako u nastavku posta o drugim ljudima pricas. Ja priznajem Uskoplje kao naziv za cijelu zupu, jer je se odnosilo na cijelu zupu. Priznajem i da grad zovete Uskoplje. Ni malo mi ne smeta, i historijski je opravdano, kao i sto je opravdano da grad zovemo Vakuf jer je GRAD tek nastao pod Otomanima i nazvan Vakuf, ali je regio Uskoplje bilo i prije. Mnogi Bosnjaci nose prezime po Uskoplju i skopljanskom polju. Mrzim ogranicene osobe na sve strane. Sto si napisao pravi tebe pravim izmetom!
http://www.uskoplje.net/portal_uskoplje/index.php?option=com_content&view=article&id=851:uskopljani-na-presudnoj-utakmici-hrvatske-i-turske&catid=36:sport-uskoplje&Itemid=74
Tako je enesbug stavljaju radare to je otimanje para hvataju neku djecu radi 10 km i to im neko osmeka pa prepanu neko djeto i sto nije on privna.Evo im sad prilike da pokadzu sposobnost lahko je prepadat djecu radi trave ili staja znam uhvatite ove kriminalce.
Uskoplje je stari naziv za grad i uskopaljsku dolinu a dolaskom osmanlijskog okupatora kasaba postaje G Vakuf. Osmanlijski okupator se povukao za sobom je ostavio kvislinge - svoj izmet koji koristi njegove nazive. Službeno grad se zove G Vakuf - Uskoplje
Zlatara od policije udaljenja 100 metara a policje nigdje a znaju pisat kazne za parking ili postavit mobilni radar to je lako Idite sad uhvatit kriminalce. A policije i sile.
Vakuf je najopasni grad u bosni nesmijes mirno hodat gradom,nema manje carsije a ludzi ljudi a policija po kafanama cuga i tuce se mjesto da rade svoj posao.U ratu je bio najgori i u miru je.Uskoplje je naziv koji je htio mato boban da su ga u ratu osvojili bojovnici iz splita,rijeke,osjeka i zadadne hercegovine ja bi ga znao uskoplje ali nisu mogli.
kakvo kume uskoplje, toga nema, nepostoji samo ima jedan naziv a to je Gornji Vakuf ;)
Neznalice, službeni naziv općine je Gornji Vakuf-Uskoplje. Kad već ne znate, eto sad znajte.
Na 24 posto svaki dan ista priča. Zulumćarenje u krvi i genima.
meni tetka živi u njemačkoj
može li se ispitati porijeklo tog zlata
j,,,, ti familiju i tebi i zelenom zubu stoko mars u maocu gornju
Alo uskoplje nemoj da vam dodjem da vas sameljem pi... vam ma... us taska niste mi daleko na dohvat ste mi ruke misevi. poz iz bug
lijepo bogme skocilo zlato na maximum pa prodaj ga meni koliko god imas placam dobro