Ranio troje prolaznika
0

Dok ga policija traži, Delalić na Facebook postavio pjesmu "Mafijaš"

Sarajevo-x.com
I dok pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek tragaju za maloljetnim Benjaminom Delalićem, odbjegli mladić je u međuvremenu aktivan na svom profilu na društvenoj mreži Facebook, na kojoj postavlja pjesme i mijenja statuse.
Samo nekoliko sati nakon pucnjave, Delalić se javio na profilu sa porukom "tvrdim da sam nepobediv", rečenicom koju je koristio srbijanski kriminalac Kristijan Golubović. Poruka je naišla na odobravanje 22 njegova prijatelja.

Aktivni su bili i njegovi prijatelji koji su napisali "da su čuli šta se desilo i da im se javi ako mu bilo šta zatreba". Delalić je dobio podršku i poljupce od "sestre, tetka i tetke".

Delalić je i sinoć (31. august) oko 19 sati na svoj profil postavio pjesmu "Mafijaš", koju su otpjevali X-Plane, Rimski & Slađana Ristić uz komentar "hhahaha".

U pjesmi zanimljivog naslova, turbo-folk pjevačica Slađana Ristić pjeva "ti uzalud nosiš lance oko vrata, narukvice i prstenje od suhoga zlata. Sve, sve, sve možeš da mi daš, al' ja neću s tobom jer si mafijaš."

Podsjećamo da je Delalić u Gazi Husref-begovom bezistanu pucao u pravcu Almera Inajetovića, koji je bio u društvu Harisa Drlje. Inajetovića je promašio, ali je pogodio tri slučajna prolaznika, Mladena Njeganovića (34) iz Rogatice, Alena Šumana (32) iz Sarajeva i Freda Tamihatua (50) iz Holandije.