Doboj
0

Dilerima droge produžen pritvor

SRNA
Doboj
Doboj
Okružni sud u Doboju produžio je pritvor Adnanu Hariću (23) iz Jelaha, opština Tešanj, Salki Huskiću (25) iz Doboja i Miloradu Todoriću (22) iz Dervente zbog krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Iz dobojskog Okružnog suda saopšteno je da je pritvor, koji može trajati najduže dvije godine, produžen zbog bojazni da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogli narušti javni red, ometati istragu uticanjem na svjedoke, te ponoviti krivično djelo.

Harić, Huskić i Todorić dio su mreže od dvije višečlane grupe koje je dobojska policija uhapsila od 21. do 25. februara tokom akcije na suzbijanju trgovine drogom pod nazivom "Gradina", a koji su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području opštine Doboj i susjednih opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Šestorici članova te dvije grupe Željki Stevanoviću (32), Saši Vidoviću (26), Mitru Božičkoviću (23), Daliboru Đaliću (24), Admiru Veličaninu (24) i Dragiši Šurbatu (38), svi iz Doboja, sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju potvrdio je, 15. jula, optužnicu koju je podnijelo dobojsko Okružno tužilaštvo.

Prilikom pretresa njihovih kuća i stanova, te ostalih prostorija koje su koristili, kao i njihovih automobila, pronađeno je i oduzeto 446 tableta "ekstazija", 660 grama droge "spid", oko 300 grama heroina i 240 grama marihuane, kao i više eksplozivnih naprava, mobilnih telefona i novca, za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.