Crna hronika
187

Damir D. predan Tužilaštvu KS nakon pokušaja ubistva policajca u Sarajevu

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo predali su danas Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu 34-godišnjeg Damira D. koji je jučer u Sarajevu ranjen u razmjeni vatre sa policijom.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a KS, Damir D. je osumnjičen za pokušaj ubistva policajca, nedozvoljeno držanje oružja, razbojništvo i nasilničko ponašanje.

Naš portal je jučer je izvijestio o pravoj drami u Sarajevu koja se zbila nakon što je Damir D. fizički napao djevojku koja je odmah pozvala policiju.

Policajci su potom presreli Damira D. u Vilsonovom šetalištu te mu tražili dokumente, ali je on iz torbice izvadio pištolj i prislonio ga policajcu na vrat, tražeći od ostalih policajaca da odlože pištolje, što su oni i učinili.

Nakon toga, Damir D. je naoružan pobjegao autom do Skenderije, gdje je oteo drugi auto i krenuo prema Starom Gradu. Pripadnici policije su ga zaustavili na Obali Kulina bana, nakon čega je on izašao iz auta i potrčao prema policajcima. Oni su tada zapucali i pogodili ga u desnu potkoljenicu.

Damir D. je zbrinut u bolnici Koševo, a onda predan u MUP KS, odakle je danas isporučen Tužilaštvu na daljnje postupanje. On je policiji odranije poznat po krivičnim djelima.