Crna hronika
14

Određen jednomjesečni pritvor Damiru Deliću

Piše: N. J.
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za 34-godišnjeg Damira Delića, nakon što je prije tri dana izazvao pravu dramu u centru Sarajeva.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je protiv Delića otvorilo istragu zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva, razbojništvo i izazivanje opće opasnosti.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, mogućnosti da ponovo učini krivično djelo, te zbog činjenice da bi njegovim puštanjem na slobodu javnost bila uznemirena", rekao je za Klix.ba sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Jasenko Ružić.

Podsjetimo, Delić je u subotu popodne napravio haos u centru Sarajeva, nakon što ga je djevojka prijavila policiji za fizički napad.

Policajci su ga potom presreli u Vilsonovom šetalištu, gdje je on jednom od policajaca prislonio pištolj na vrat, te ih sve razoružao, a onda njihovim vozilom pobjegao do Skenderije, gdje je uz prijetnju oružjem oteo Mercedes i njime krenuo prema Starom Gradu.

Pripadnici policije su ga zaustavili na Obali Kulina bana, nakon čega je on izašao iz auta i potrčao prema policajcima.

Oni su tada zapucali i pogodili ga u desnu potkoljenicu. Delić je zbrinut u bolnici Koševo, a onda predat u MUP KS, odakle je isporučen Tužilaštvu na daljnje postupanje. On je policiji odranije poznat po krivičnim djelima.