Svijet
857

Filmskih 30 minuta u Sarajevu: Razoružao policajce, oteo auto i pucao u centru grada

Piše: J. H.
Mercedes koji je D. D. oteo na Skenderiji (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mercedes koji je D. D. oteo na Skenderiji (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U poslijepodnevnim satima u Sarajevu se odvijala prava drama koja je završila ranjavanjem jedne osobe nakon razmjene vatre sa pripadnicima MUP-a KS.

Sve je krenulo oko 16:30 sati u Grbavičkoj ulici gdje je, ispostavit će se, 34-godišnji D. D. iz Sarajeva fizički napao jednu djevojku koja je odmah pozvala policiju.

Nakon toga su sarajevski policajci u Vilsonovom šetalištu zatekli napadača. Tokom legitimisanja, D. D. je umjesto lične karte iz torbice izvadio pištolj, repretirao i prislonio policajcu na vrat te tražio od ostalih policajaca da odlože pištolje što su oni i učinili s ciljem da zaštite sebe i građane koji su bili u blizini.

"On se sa pištoljima udaljio u automobilu u pravcu Skenderije gdje je od oteo drugo vozilo i krenuo prema Starom Gradu. Naši službenici su ga zaustavili u ulici Obala Kulina bana nakon čega je napadač izašao iz auta i sa pištoljom potrčao prema policajcima. Oni su upotrijebili oružje i pogodili ga u desnu potkoljenicu", kazao je glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić za Klix.ba.

Nakon ranjavanja, D. D. je prevezen na Kliniku urgentne medicine, a nakon toga smješten na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

"O cijelom slučaju je obaviještena tužiteljica koja rukovodi uviđajem. S obzirom da je počinjeno više krivičnih djela na više lokacija, uviđaj će trajati duže", dodao je Nefić.

Kako saznajemo, radi se o osobi koja je policiji od ranije poznata po činjenju krivičnih djela.