Crna hronika
4

Ćirko: Potvrdili se neosnovani razlozi za moj opoziv

FENA
Načelnik opštine Šipovo i član Glavnog odbora NDP-a Miroslav Ćirko izjavio je danas da su razlozi za njegov opoziv bili netačni i neargumentovani, što se pokazalo jer su mu građani prošle sedmice dali podršku da ostane na toj funkciji.

Ćirko je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da su referendumom o njegovom opozivu, koji je ranije pokrenula nova skupštinska većina, predvođena SNSD-om, samo napravili dodatni troškovi za budžet te općine, kojoj i Šume RS duguju rentu za prošlu godinu 650.000 KM, a ni marka nije uplaćena ni u ovoj godini, što ukupno prelazi milion KM.

On zagovara izmjene Izbornog zakona o Zakona o lokalnoj samoupravi,kojima bi se smanjio broj odbornika u malim sredinama, te pooštrila i odgovornost odbornika, jer po sadašnjem stanju oni ne odgovaraju nikome, prelaze iz stranke u stranku, što ostavlja mogućnost za zloupotrebe i ucjene načelnika.

  • U Šipovu se vodi kafanska politika - ustvrdio je Ćirko.

Ipak, nudi ruku saradnje svim političkim partijama u Šipovu kako bi se u narednom periodu radilo u korist razvoja te lokalne zajednice i njenih stanovnika.