Crna hronika
18

Brčko: Još traje potraga za mladićem i njegovom sestrom koji su jučer otišli od kuće

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U brčanskom podmajevičkom selu Rašljani još traje intenzivna potraga za 22-ogodišnjakom i njegovom petogodišnjom sestrom.

Podsjećamo da su se njih dvoje jučer oko 15 sati udaljili od kuće. Navodno su otišli na kupanje, na obližnju rijeku, no kući se nisu vratili, pa su alarmirane nadležne službe.

Policija Brčko distrikta uputila je depešu susjednim policijskim stanicama, odnosno MUP-u TK, u kojoj je sadržana informacija o ovom slučaju, potvrdio je za Klix.ba Halid Emkić, stručni savjetnik šefa policije Brčko distrikta za poslove informisanja.

“Nakon te depeša mi smo od Poliicjske stanice Srebrenik dobili informacije da su osobe viđene, odnosno locirana na određenom području. Mi upravo na tom području radimo na njihovom pronalasku”, kaže Emkić.

U potrazi, pored policije Brčko distrikta, učestvuju i pripadnici Policijske stanice Srebrenik te pripadnici Civilne zaštite iz Brčko distrikta.

Emkić kaže da, koliko je on upoznat, i ranije su zabilježeni slučajevi da je 22-godišnjak odlazilo od kuće a radi se o osobi sa psihičkim problemima.

Što se tiče njegove sestre koja se nalazi s njim Emkić nije mogao potvrditi da li je ona s njim dobrovoljno ili je oteta.

"Ipak smo bliže varijanti da je ona sa bratom dobrovoljno", kaže Emkić.