Bježao i policiji u BiH
0

B. Petrovac: Uhapšen bjegunac iz zatvora u Srbiji

Piše: V. T.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Srbijanski državljanin Đuro Ogrizović (24) iz Savinog Sela kod Vrbasa, za kojim su vlasti Srbije raspisale međunarodnu potjernicu zbog spektakularnog bjekstva iz zatvora "Klisa" kod Novog Sada, jutros je uhapšen u Vođenici kod Bosanskog Petrovca.

Kako nezvanično saznajemo, Ogruzović je prilikom hapšenja pokušao da pobjegne specijalcima MUP-a Unsko-sanskog kantona, ali ga je policija u tome spriječila. Zajedno sa srbijanskim bjeguncem uhapšen je i muškarac S. O. (32) iz Vođenice kod kojeg se bjegunac skrivao poslednjih mesec dana.

Ogrizović je iz novosadskog zatvora pobjegao u noći između 8. i 9. juna ove godine. Nakon što je iskočio kroz prozor svoje ćelije u zatvorsko dvorište i preskočio zid visok pet metara, opasan bodljikavom žicom zatvorenik se dočepao slobode i, kako je sada potvrđeno, napustio teritoriju Srbije.

Đuro Ogrizović služio je kaznu od je tri godine zatvora zbog teške krađe, falsifikovanja isprava i ugrožavanja javnog saobraćaja. U novosadskom zatvoru bio je od marta 2009. godine.