Provala u TC Zenit
0

B. Luka: Ušli kroz ventilaciju pa odnijeli nakit vrijedan 100.000 KM

Piše: D. T.
Policija vrši uviđaj (Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com)
Policija vrši uviđaj (Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com)
Banjalučka policija traga za lopovima koji su tokom minulog vikenda provalili u zlataru Nela i dva butika koji se nalaze u tržnom centru Zenit u Banjoj Luci, odakle su ukrali nakit i robu u vrijednosti većoj od 100.000 KM.

Kako je portalu Sarajevo-x.com potvrđeno u policiji, tačan iznos materijalne štete tek treba biti utvrđen, jer nisu obavljeni popisi, ali je sigurno da ona neće biti manja od pomenutog iznosa.

''Tokom provale odnesena je veća količina zlatnog i srebrenog nakita koji su provalnici pronašli u lokalu i sefu zlatare'', rekli su nam izvori upućeni u policijsku istragu.

Oni dodaju da je slučaj prijavljen jutros, a da je uviđajem utvrđeno kako su provalnici u tržni centar ušli kroz otvor za ventilaciju, sa vrha zgrade.

''Izbili su ventilacijski propeler težak oko 250 kg. Nakon ulaska u tržni centar, ušli su kroz strop u butik Mans mania, gdje su uništili police s odjećom, radni sto i kabinu. Iz tog butika provalili su vrata i otišli na drugi kraj zgrade pa provalili u zlataru i butik Nikola, naveli su naši izvori u policiji.

Lopovi su, kako saznajemo, u zlatari pokupili sav nakit koji je bio u vitrinama i izlogu, a pored videonadzora, kamerama ipak nije snimljena pljačka.

''Provalnici su nakon ulaska u zlataru na kameru zalijepili traku, a pretpostavka je da su oni vješto spriječili i aktiviranje alarma, koji također postoji u centru'', ističu naši izvori.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti zvanično su naveli da je istraga u vezi sa ovim slučajem u toku i da oni za sada ne mogu saopštiti više detalja.