U hotelu Ritz u Parizu
66

Izgubljeni prsten vrijedan 750.000 eura pronađen u vrećici usisivača

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prsten vrijedan 750.000 eura nestao je u hotelu Ritz u Parizu, a pronađen je u vrećici usisivača.

Vlasnica prstena je malezijska poslovna žena, koja je odsjela u hotelu, a nestanak prstena je prijavila policiji u petak sumnjajući da ga je ukrao neko od uposlenika. Međutim, članovi osiguranja su prsten pronašli u vrećici usisivača u nedjelju.

Le Parisien piše da je gošća otputovala u London u petak, no da će se vratiti u Pariz po svoj prsten. Ritz je joj je ponudio besplatne tri noći u hotelu u znak izvinjenja zbog neugodnosti, ali ona navodno ne namjerava prihvatiti ponudu.

"Hvala članovima osiguranja na sjajno obavljenom poslu. Prsten je pronađen. Želim se zahvaliti osoblju Ritza u Parizu koje je učestvovalo u potrazi i koje svaki dan radi profesionalno", izjavila je ona.

Policiji je rekla da je prsten ostavila na stolu u hotelskoj sobi u petak kada je krenula u kupovinu, a kada se vratila, nije ga bilo.

Prsten je u posjedu policije koja će ga vratiti Malezijki.

Ovo nije prvi put da je prijavljen nestanak nakita iz hotela. Godine 2018. su petorica naoružanih muškaraca ukrala nakit u vrijednosti 4 miliona eura iz zlatare u hotelu. Nešto kasnije ove godine je neimenovani član saudijske kraljevske porodice prijavio krađu nakita vrijednog nekoliko stotina hiljada eura iz svog apartmana.