Crna hronika
13

Armini Kovač ni traga, policija priprema pretragu Vrbasa

Piše: E. F.
Armina Kovač
Armina Kovač
Iako je prošlo 14 dana od njenog nestanka, novih informacija uz pomoć kojih bi se ušlo u trag Armini Kovač, petanestogodišnjakinji iz Donjeg Vakufa, još uvijek nema.

Kako nam je kazao Rusmir Prohan, portparol policije Srednjobosanskog kantona, na snazi je i dalje intenzivna potraga za nestalom djevojčicom.

Nakon što je brat nestale utvrdio da su netačne informacije da je njegova sestra viđena u Kiseljaku i Kreševu, policija i dalje vrši eksternu istragu kojom se nastoje prikupiti informacije o nestanku djevojke ali i onu internu.

"S obzirom da su u blizini rijeke pronađene neke stvari nestale djevojke sada se pripremamo da pretražimo rijeku Vrbas u potrazi za njom, a za koju će nam biti i potrebna pomoć lokalnih ronilačkih klubova. Želimo isključiti i mogućnost da je ona završila u rijeci", kazao nam je Prohan.

Podsjećamo, Armina je nestala nakon izlaska sa drugaricama poslije kojeg se više nije vratila kući. Nakon objave njenog nestanka porodici i policiji javilo se nekoliko osoba sa tvrdnjama da su vidjeli djevojku ali informacije nisu dovele do njenog pronalaska.

Arminina mama je u izuzetno lošem stanju zbog brige za nestalom kćerkom te joj je zbog toga pružana i hitna medicinska pomoć.

Porodica apeluje na sve one koji imaju informacija da obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Djevojčica je visoka 180 cm, ima dugu smeđu kosu, teška je 75 kilograma. Kada je posljednji put viđena nosila je torbu, bijelu jaknu, farmerice i tenisice.