Pokušaj ubistva
40

Alen Bodulović u ponovljenom postupku osuđen na devet godina zatvora

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je, nakon ponovljenog postupka, izrečena presuda Alenu Boduloviću, Edinu Smajiću, Alenu Bistrivodi, Elviru Javorovcu i Enisu Koziću koje se tereti za pokušaj ubistva u klubu "Podrum" 2015. godine, izazivanje opće opasnosti i nasilništvo.

Boduloviću je izrečena jedinstvena kazna od deveta godina zatvora. Osuđen je na šest godina zatvora za pokušaj ubistva, 12 mjeseci za izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje i 18 mjeseci za nošenje oružja bez dozvole.

Smajić je za nasilničko ponašanje osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora, dok su Bistrivoda, Javorovac i Kozić za isto djelo osuđeni na po 12 mjeseci zatvora.

U kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a Boduloviću je produžena mjera pritvora.

Bodulovića se tereti da je 21. marta 2015. godine oko tri sata ujutro došao u klub Podrum u općini Stari Grad Sarajevo, u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac s kojim su se prepirali i potukli.

Prema navodima optužnice, Bodulović je nakon toga izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca koji je bio u društvu sa Škrijeljom, a potom ispalio najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu.

Ponovo je uslijedila tučnjava i Bodulović je ispalio više hitaca u Škrijelja koji je zadobio povrede grudi i stomaka opasne po život.

Prva optužnica izrečena je krajem marta prošle godine, ali je nakon žalbi advokata Vrhovni sud utvrdio četiri povrede krivičnog postupka i vratio slučaj na ponovno suđenje.